Etableringsfasen

Det er ikke lett å starte for seg selv, spesielt om du allerede er i komfortsonen med fastlønn, pensjonssparing, mobil -og internettregning betalt og kolleger du trives med.
Om du er som meg, gjør du en risikovurdering for alle tenkelige scenarioer. Du lager en Plan B, C og D, men innser at alle kortene må legges på Plan A likevel. Du prøver å være kritisk til planen med spørsmål som “Er dette lurt?”, “Vil jeg tjene penger?” og “Hva skjer om alt går til helvete?”.

For meg, som satt komfortabel i en fast stilling som Social Executive hos McCann Oslo, var det å starte selv skummelt, men nødvendig. Mitt kall i livet var aldri reklame for store og iblant sjelløse selskaper. Men det har vært en nødvendig erfaring. Før jeg sluttet, var det dette jeg tok opp med meg selv mest: Er dette det jeg skal gjøre resten av livet? Nei? Da er det på tide å ta de karrierestegene man omtaler med “en dag…”.

I mine første seks måneder har jeg frilanset for min tidligere arbeidsplass (McCann) og House of Nerds. Dette gjorde jeg for å spare litt ekstra penger, som en livvest når jeg er på dypt vann. Samtidig fikk jeg tid til å teste min forretningsidé med en kunde. Noe som har gitt meg en nødvendig lærdom på hva slags arbeidsforhold jeg vil ha i fremtiden, og hvilke prosedyrer som er nødvendig for å få levert godt.

Jeg skjønner at du som leser tenker “MEN HALLO! HVA ER DETTE SELSKAPET DU SNAKKER OM?!”. Det kan jeg ikke si noe om, enda.

Please follow and like us:
Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *