NAKMI x Health Intelligence

Her om dagen besøkte jeg NAKMI – Nasjonal kompetansesenter for minoritetshelse sammen med en startup jeg jobber med. 

For noen måneder siden ble jeg spurt om å være med på et møte med en startup. De hadde nylig kommet på andreplass i Techfugees sin hackathon, og ble belønnet kontorplass på Tøyen som premie.Problemet de ville løse var språkbarriere og kommunikasjon med helsevesen for gravide asylsøkere i Norge. Siden de ofte ikke vet hvor de skal gå eller hva de har krav på å få hjelp til. Deres løsning var å lage en Ai (artificial intelligence) som skulle kommunisere og informere den gravide damen. Jeg elsket idéen.

Etter mitt første møte med dem, ble jeg invitert til å bli en del av teamet som konseptutvikler og tekstforfatter. Jeg takket “ja” og foreslo dem å utvide konseptet til flyktninger generelt. 6 av 10 vet nemlig ikke om sine helserettigheter i Europa, og kommunikasjonsproblemet omfatter flere enn gravide. De var enige.

Derfor er vi i research-fase igjen. For å lære om utfordringene hos både mottaker og avsender i helsevesenet. I tillegg vil vi teste løsningen vår på ulike brukere før vi lanserer – for å sjekke om det faktisk løser utfordringer eller ikke. Derav et besøk hos NAKMI. For de kan mest om minoritetshelse. Vi ble sittende i flere timer å snakke.

Tusen takk til Warsame Ali og Berit Austveg for innsikt og ledetråd! <3

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *