UMAG

Da jeg studerte journalistikk, var jeg heldig nok til å komme kontakt med en organisasjon som het Ungdomsfabrikken (UFAB). Her fikk jeg være med på mitt første tekstprosjekt som skribent.

Beatriz Jaqoutot, Silje Finstad, Ivan Bayisabe og Eivind Odland var allerede i gang da jeg ble kontaktet. De hadde en visjon om å la ungdommer drive et ungdomsmagasin. Jeg likte idéen umiddelbart. For meg var det interessant å drive tekstopplæring og la de unge komme til orde. Det var et produkt som var like interessant for ungdommer som for foreldre. Jeg var med, og villig til å ofre all fritid i noen måneder på å utvikle idéen til virkelighet.

Jeg ble ansvarlig redaktør på første nummer. Det var mitt ansvar, sammen med Ivan, å få 20 ungdommer til å skrive magasinartikler for første gang.

Prosess
Planen ble å undervise ungdommene i noe jeg selv studerte; journalistikk. Deretter skulle de skrive, lese korrektur for hverandre og rette artiklene sammen med meg for å finpusse språket.

Så var det design, trykkavtaler og distribusjon. For å skape oppmerksomhet fikk vi aviser, bloggere og egne sosiale kanaler til å fortelle om konseptet. Deretter tok vi til gata med ungdommene for å dele ut magasinet på skoler, i Karl Johan og populære kaféer

Med fantastisk designhjelp fra Dan Bravo, delt redaktørrolle med Beatriz på andrenummer, organiseringshjelp fra ungdomsfabrikken og støtte fra LNU, Oslo kommne og Gjensidigstiftelsen, gav vi ut to gratisnummer med et opplag på 3000.