Kompis

I 2017 har jeg prøvd å hjelpe. 

Ofte spør venner om jeg kan bare raskt hjelpe til med noe tekst. Noen ganger ber de om mer enn de tror, andre ganger går det raskt. Jeg vet at mange tekstforfattere har det sånn – spesielt om de har nyoppstarta musikere som venner. De siste årene har jeg hjulpet mange av mine venner basert på dette; med søknader for støtte til kreative prosjekter, presseskriv og ordlyd i lanseringer.

I starten av 2017 gav jeg denne tidskrevende veldedige tekstdonasjonen navnet “Kompis”. Målet var å hjelpe kreative med søknader til ulike fond og stipendiater. Dealen var/er å ikke tar betalt med mindre pengene blir innvilget. Det føltes feil å ta betalt om noe så usikkert av folk som allerede trenger penger. Visjonen til Kompis er “vi vinner når du vinner”. Dersom pengene blir innvilget – får Kompis prosenter for å hjulpet til.

Personlig, syns jeg at det er feil å dømme visuelle og auditive kunstnere basert på en helt annen kunstform (tekst og søknadsskriving). Så hvert år, i Oktober, hjelper jeg kunstnere og musikere med å skrive arbeidsstipendsøknader Dette er mitt samfunnsansvar som tekstforfatter